"Den som sa att man inte kan köpa lycka visste antagligen inte att man kan köpa en islandshäst...!"







onsdag 30 juni 2010

Åkte till stallet mitt på dagen i tryckande värme, usch så svettigt det var. Hästen skulle det mysas med och transporten skulle besiktigas och sen skulle jag fått en lektion av Lollo men hon mådde inte bra så jag fick klara mig själv.
Började med att longera ca 15-20 min bara för att kolla av lite. Jag ville se hur han rörde sig och om det blivit någon förändring sen sista kollen. Eftersom D haft en del skador genom åren och olika spänningar som låst hans muskler så rörelsemönstret blivit stört är det viktigt för mig att checka honom från marken med jämna mellanrum. Dvs ingen inspänning el linor kopplade på olika sätt el jobbkrav utan detta pass får han röra sig ganska kravlöst med linan kopplad i båda bettringarna. I vänster varv rörde han sig obehindrat, låste ganaschen dock. Gjorde lite övergångar med alla gångarterna inblandade och lite tryck mot ganaschen så blev han mjukare. I höger varv så blev det tendenser till dipp i h. framben, NEEEJ, inte igen! var min första tanke. Men lite övergångar fram och tillbaka och lyft m spöt mot h. bog så lossnade han och rörde sig obehindrat utan dipp. Lättnadens suck! Iövrigt var han väldigt lyhörd och uppmärksam.

Sen iväg med transporten. Lamporna ville inte riktigt vara med och fick tyvärr ingen rätsida på dom heller. På vägen dit kom världens skyfall, en riktigt bra ursäkt till att lamporna inte fungerar, tänkte jag glatt! Mycket riktigt så lyckades jag med den ursäkten snacka mig ur en ombesiktning, men kommer jag igen (om 2 år) med icke lysande lampor så måste jag göra ett återbesök då iaf. Kör inte hit i regn då sa han lite förmanande och det lovade jag att försöka undvika. Även golvet bör ses över då det börjar bli lite mjukt i kanterna.

När jag kom tillbaka till stallet så red jag ett pass på banan, det är så skoj nu när vi kan jobba korrekt från början. Kan inte sluta säga det men oj vad kul det är när D kan ha sina hjärnspöken under kontroll.
Form, bog och sidvärtes som vanligt. Kan få till lite rätt ställning nu också. Mer kontroll på bogen även i traven. Galoppen var rund och fin, han var aktiv i alla ben och formen var hyfsad, lite bättre koll på ytterbogen är önskvärt men en sak i taget.
Traven i vänster varv funkar helt ok men han har kommit på att han kan fjompa sig och slå över till tölt när det blir jobbigt för att slippa undan en liten stund.
Både jag och D var rejält svettiga och helt slut efter passet, ett riktigt bra och aktivt pass i samförstånd.

1 kommentar:

  1. Du är ju för f*n helt otrolig, snacka sig ur en ombesiktning! Jaja, egentligen borde jag ju inte vara förvånad, eller hur?!? Älskar det du har i huvudet, det gör livet så spännande och roligt ;D

    SvaraRadera