"Den som sa att man inte kan köpa lycka visste antagligen inte att man kan köpa en islandshäst...!"







torsdag 28 oktober 2010

longering, ridning och den gamla Dreyan tittar fram

En lång mysstund i stallet med grundlig genomgång av alla sår och rispor. Det verkar inte vara helt lugnt i hagen då såren och risporna fanns lite här och där, sårskorpa och en rispa i pannan, halsen bucklig av bitmärken och bakbenen lite såriga. Inget som var djupt eller irriterat så det var ju bra, men snart kommer broddarna på...
Iaf så började jag med att longera lite innan jag red och  han rörde sig riktigt bra. Lite låst i ganascherna, det kändes så iaf men jag såg inte för det var för mörkt. Bra undertramp och fina sidvärtes övningar. Ökade och minskade tempot i traven. Fina galoppfattningar. I höger varv behövde han mjukas upp i ett par galoppfattningar innan traven blev mjuk och utan dipp.
Efter det så red jag. I skritten hade jag verkligen hästen mellan hand och skänkel med bra undertramp och högresta bogar och avslappnad nacke. Han hade bra tryck men väntade på minsta lilla kommando från min sida. Skoj!!! magiskt skön känsla efter alla års jobb, mmmm- me like!
Tölten var bra i början, eftergiven och ok steg. Öppna för enbart skänkel. Sen däremot gick inte lika bra, jag låste mig och ville för mkt. Suck!!! Vi kom liksom inte vidare...
Så tills slut gick jag över till trav trots att jag tänkt mig ett enbart töltpass och det gick så mkt bättre. Till slut red jag halvöppna i både höger och nu även vänster varv- 1:a gången i vänster varv! Där avslutade vi och var nöjda.
På väg till hagen passade min häst på att busa lite, tihi. Inga-Lill sa: Nu är gamla Dreyan här igen!
Ja det var han verkligen, för det finns ingen som kan se så filurig ut som han... mitt hjärta! <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar